Nancy Moorkens

Psychosociaal hulpverlener Bachelor Toegepaste Psychologie i.o.
Specialisatie in Acceptance en Commitment Therapy (ACT)

Omdat ‘zorgen voor’ in mijn DNA zit, studeerde ik voor A1 verpleegkundige. Vanuit de wens om niet louter fysieke zorgen te bieden, volgde ik de voortgezette opleiding Sociale gezondheidszorg.
Als medewerker sociale dienst in een ziekenhuis heb ik jarenlange ervaring in het ondersteunen van patiënten, families en mantelzorgers. Ik begeleid hen op moeilijke momenten zowel op psychisch, sociaal, administratief als praktisch vlak.
Gedurende de jaren volgde ik talrijke bijscholingen met als thema’s rouw, inspirerend coachen, verbindende communicatie, opvang en nazorg na een schokkende gebeurtenis, …
Het laatste jaar specialiseerde ik me voornamelijk in mindfulness vaardigheden en Acceptance en Commitment Therapy. Ik vind ACT een heel toegankelijke therapie die goede resultaten biedt voor heel veel doelgroepen.

Met een open en respectvolle houding wil ik samen met jou stil staan bij je gedachten, gevoelens, overtuigingen, de rollen die je opneemt, je krachten, je beperkingen…
In alle mildheid maken we ruimte voor rust en komen we eerst op adem en op verhaal.

Ik leer je vaardigheden om op een flexibele manier om te gaan met obstakels die op je pad komen. Samen zoeken we uit wat écht belangrijk is voor jou en kijken we hoe je hiervoor ruimte kan maken in je leven.

Werkdomeinen (vanaf 16 jaar)
balans vinden tussen zorgen voor anderen en zelfzorg, zoektocht naar jezelf, verlieservaringen (ouder worden, ziekte en beperking, overlijden, zwangerschapsafbreking, doodgeboorte, familiale conflicten), stress en burn-out, hooggevoeligheid, perfectionisme, verdergaan na schokkende ervaringen, schoolproblemen (motivatie, faalangst,…)

Speciaal aanbod voor ouderen
Bij ouder worden horen heel wat uitdagingen en verlieservaringen: je leefwereld wordt dikwijls kleiner, je gaat fysiek achteruit, je wordt meer afhankelijk van anderen, onopgeloste conflicten wegen zwaar, … Zit jij in deze situatie? Graag bekijk ik samen met jou hoe je hiermee kan omgaan.
Indien je zelf moeilijk tot op de praktijk geraakt door mobiliteitsproblemen, kan er ook een huisbezoek afgesproken worden (binnen Kessel, Nijlen, Bevel)

nancy.moorkens@eksist.be

tel.: 0497 22 12 91